Què tenen en comú les precampanyes de Trias i Maragall?

Ernest Maragall, alcaldable d'ERC a Barcelona

Totes dues amaguen les sigles dels partits polítics que representen. De la mateixa manera que l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias fa campanya amb el lema “Barcelona torna Trias”, sense mostrar res que l’identifiqui aparentment amb Junts o el PDECat, diversos actes organitzats els darrers dies per ERC als barris de la capital catalana, en clau de precampanya, es limiten a exhibir les etiquetes de Twitter #SomBarcelona i, per exemple, #SomSant Andreu o #SomNouBarris.

Aquestes actes, entre els quals hi ha xerrades entre Maragall i el president Pere Aragonès, i taules rodones amb la participació de regidors republicans, sovint no evidencien que el convocant sigui ERC: tot i que parcialment s’inclou en els cartells el logotip oficial -el triangle amb les quatre barres-, no solen incloure les sigles, que el completarien.

De fet, també a Twitter, les imatges dels perfils del partit a Barcelona hi fan constar ara el mateix símbol amb les quatre barres acompanyant el nom de la ciutat o del districte respectiu, no el del partit, el qual tampoc mostra les sigles en el seu compte principal.

Sembla que Trias, exalcalde (2011-2015), i Maragall, el candidat més votat el 2019, pugnaran per la majora del vot independentista de Barcelona amb aquest pla de partida, una fórmula que ja va desplegar reeixidament l’exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol (PP), per exemple.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides