El ministre Marlaska justifica la infiltració a moviments socials per poder “prevenir” delictes

El ministre de l'Interior assegura que el Cos Nacional de Policia ha actuat sempre dins de la legalitat

Fernando Grande-Marlaska
Fernando Grande-Marlaska

El ministre de l’interior, Fernando Grande-Marlaska, ha justificat aquest dimarts la infiltració d’un membre de la policia espanyola als moviments socials de Barcelona per la necessitat de “prevenir la comissió de delictes” i “generar les dades i la informació necessària per garantir la seguretat de tots”. “Vivim en una democràcia no militant”, ha dit, i aquí “no es persegueixen les ideologies o les idees”, sinó “fets”.

Segons Marlaska, l’actuació dels membres del Cos Nacional de Policia “sempre” s’adequa a la legalitat, i té com a objectiu “garantir l’exercici dels nostres drets i llibertats” i “generar l’espai perquè tothom pugui dir el que vulgui i viure com sigui més feliç”.

El ministre de l’Interior ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del senador de Más Madrid Pablo Gómez Perpinyà, que li ha retret la infiltració durant tres anys de l’agent del Cos Nacional de Policia a moviments socials de Barcelona.

L’agent va mantenir diverses relacions amb dones que ara han presentat querelles contra ell i contra el Ministeri de l’Interior per delictes d’abusos sexuals, contra la integritat moral i d’impediment de l’exercici de drets cívics.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides