L’Audiència de Navarra rebutja rebaixar la pena de presó a un dels violadors de La Manada

Havia demanat que se li rebaixés la pena de 15 anys a 13 anys i 9 mesos amb la nova llei del "només sí és sí"

Ángel Boza, un dels integrants de la manada que ha vist rebaixada la seva comdemna

L’Audiència Provincial de Navarra ha rebutjat rebaixar la pena a un dels cinc violadors de La Manada, que ho havia demanat al novembre acollint-se a llei del “només sí és sí”.

Com a la resta, el Tribunal Suprem el va condemnar a 15 anys de presó per l’agressió sexual en grup a una noia els Sanfermines el 2016. Justament, la primera sentència d’aquest cas i la interpretació que en va fer el mateix tribunal navarrès va ser l’origen d’aquesta llei.

La defensa d’Ángel Boza, que ha estat l’únic que ha demanat la rebaixa perquè els altres quatre tenen altres penes i no podien fer-ho, havia demanat que se li reduís a 13 anys i 9 mesos. Per tant, un any i tres mesos menys. Tant la Fiscalia com l’advocada de la víctima s’havien oposat a aquesta revisió.

A la interlocutòria, que es pot recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Navarra, els magistrats sostenen que la pena de 15 anys de presó “resulta igualment susceptible d’imposició d’acord amb la nova regulació dels delictes contra la llibertat sexual”.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari