Europa retarda més la comercialització de la vacuna d’Hipra contra la covid

L’Agència Europea de Medicaments demana més informació a la farmacèutica amb seu a Amer

Instal·lacions d'Hipra

La vacuna d’Hipra contra la covid-19, la primera íntegrament desenvolupada a Espanya per combatre el coronavirus SARS-Cov-2, ha tornat a endarrerir la seva aparició al mercat perquè l’Agència Europea de Medicaments (EMA), ha sol·licitat informació addicional.

Segons publica Cinco Días citant fonts sanitàries, la farmacèutica amb seu a Amer (la Selva), dedicada als productes farmacèutics per a animals, rebrà una llista de qüestions addicionals, després d’haver respost a al·legacions formulades per l’EMA el desembre, per la qual cosa previsiblement haurà d’esperar a la reunió del febrer perquè s’avaluï la seva vacuna.

La farmacèutica, afegeix el mateix diari econòmic, respon que es troba a l’espera de “veure com avança” la reunió d’aquesta setmana de l’EMA per tenir una idea de quan arribarà l’avaluació final de la vacuna.

Un problema que s’ha trobat Hipra, apuntat per fonts sanitàries citades per Cinco Días, és que està desenvolupant el seu primer producte per a persones, la qual cosa pot haver provocat que trigui més en l’ajustament de processos interns.

Aquest estiu, la ministra de Ciència, Diana Morant, havia previst que l’autorització per a comercialitzar les dosis arribaria “en pocs dies”.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari