El PSOE proposa la reforma del ‘només sí és sí’ sense Unides Podem

El Ministeri d'Igualtat veu "inexplicable" que els socialistes presentin "la mateixa proposta que el PP"

    L'exministra d'Igualtat, Irene Montero

    Foto: @Podemos

    El PSOE registrarà aquest dilluns al Congrés dels Diputats la seva proposta de reforma de la llei del ‘nomes sí és sí’ malgrat no haver arribat a un acord amb Unides Podem. Tot i que els dos socis del Govern central coincideixen en augmentar les penes, el xoc s’ha produït en el com fer-ho, i la falta d’entesa ha portat els socialistes a tirar pel dret i proposar la reforma sense el suport de Podem.

    El plantejament de la formació socialista i del Ministeri de Justícia -liderat pel PSOE- consisteix a recuperar la violència o intimidació en la graduació del delicte, una opció que la formació morada rebutja perquè considera que comportaria tornar a l’anterior llei -que distingia abús i agressió sexual- i que deixaria el consentiment fora. La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha advertit que tornar a l’esquema anterior implica que les víctimes hagin de demostrar aquesta violència o intimidació i que, per tant, tornin a patir “un calvari provatori”.

    Des del Ministeri d’Igualtat lamenten la decisió del PSOE i consideren “inexplicable” que “tenint opcions per a l’acord, decideixin trencar per presentar la mateixa proposta que el PP i tornar a l’esquema de la violència i la intimidació”. Fonts del ministeri que lidera Montero asseguren que faran “tot el possible per a que el consentiment segueixi en el centre del Codi Penal”, ja que consideren que es tracta d’una conquesta de les dones que ha arribat per a quedar-se.

    (Visited 42 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari