Un incendi ha cremat 30 hectàrees a Tortosa

La cua i els flancs estan controlats, però els equips d'emergències avisen que les ràfegues de vent poden provocar focus secundaris

Incendi a Tortosa (Bombers de la Generalitat)
Incendi a Tortosa (Bombers de la Generalitat).

Un incendi ha cremat 30 hectàrees de vegetació forestal a Bítem, al municipi de Tortosa (Baix Ebre) i 21 dotacions terrestres dels Bombers estan treballant des de la mitjanit per extingir-lo. El foc crema a la zona del Coll de l’Alba.

La cua i els flancs de l’incendi estan controlats. Els equips d’emergències avisen que les ràfegues de vent poden provocar focus secundaris. Les previsions meteorològiques preveuen que el vent de mestral es redueixi durant la jornada.

Des de primera hora del matí s’han incorporat tres mitjans aeris: un helicòpter i dos avions de vigilància i atac. “Ens preocupava el vent i ara, per sort, ha baixat la intensitat. Aquesta matinada bufava molt fort”, ha indicat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, a Catalunya Ràdio. Roigé ha confirmat que s’han hagut de desallotjar preventivament a 10 persones de masies aïllades de la zona.

Els Agents Rurals van activar el Pla Alfa per risc d’incendi a 14 comarques, entre les quals està el Baix Ebre amb un perill moderat (nivell 1). De les zones amb avisos, l’Alt Empordà té nivell alt i molt alt de focs forestals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides