El Departament de Justícia entrega a la seva família les restes del tercer soldat exhumat a Móra d’Ebre

És la 19ª persona exhumada identificada a Catalunya des de la creació del programa d’identificació genètica, el 2016

Familiars del soldat republicà Joan Guil Ibáñez, rebent les restes al cementiri de Terrassa (Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat)
Familiars del soldat republicà Joan Guil Ibáñez, rebent les restes al cementiri de Terrassa (Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat).

El Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat ha entregat a la seva família les restes del soldat republicà Joan Guil Ibáñez, nascut a Alboloduy (Almeria) el 1908 i que va morir durant la batalla de l’Ebre. Van ser exhumades a la fossa del mas de Santa Magdalena de Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre).

La cerimònia es va fer al cementiri de Terrassa, localitat on resideix la neta del soldat, Anna Maria Guil: “Hem tancat una ferida. És un consol saber que allò que la vídua i els fills no van poder aconseguir, ha acabat arribant”. El director general de Memòria Democràtica, Alfons Aragoneses, també va lliurar a la família botons de la roba que vestia Guil que van ser desenterrats pels arqueòlegs.

És la 19ª persona exhumada identificada a Catalunya des de la creació del programa d’identificació genètica, el 2016, i el tercer soldat identificat a la fossa de Santa Magdalena, la més gran que s’ha obert fins ara, després d’Andreu Flores Flores i de Josep Aubeso Rovira. Entre el desembre del 2020 i el juliol del 2021, s’han recuperat 177 individus i nou amputacions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides