La Comissió Europea defensa “la importància” que la Generalitat compleixi la sentència del 25% de castellà a les aules

La vicepresidenta de valors i transparència, Věra Jourová, ha assenyalat la seva limitació per actuar perquè és competència dels estats fer complir els drets fonamentals

Věra Jourová, vicepresidenta de la Comissió Europea de valors i transparència (Parlament Europeu)
Věra Jourová, vicepresidenta de la Comissió Europea de valors i transparència (Parlament Europeu).

La vicepresidenta de la Comissió Europea de valors i transparència, la liberal Věra Jourová, ha defensat “la importància” que la Generalitat faci complir el 25% d’hores lectives en castellà a les aules catalanes que va ordenar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Ho ha fet amb una carta en resposta a l’eurodiputada de Ciutadans Maite Pagazaurtundúa, qui havia informat de la situació a la responsable de l’executiu de la UE.

“Voldríem subratllar la importància que totes les institucions públiques respectin sempre i apliquin al complet totes les decisions judicials dins del ple respecte de l’estat de dret i de l’ordre constitucional espanyol”, ha indicat Jourová. “Tingui la seguretat que la Comissió continua compromesa amb defensar la independència judicial a tots els estats membres i continuarà treballant amb les autoritats espanyoles per promoure l’estat de dret en el marc de l’informe anual sobre estat de dret”, ha afirmat la política txeca.

La vicepresidenta de la Comissió Europea ha assenyalat la seva limitació per actuar perquè és competència dels estats fer complir els drets fonamentals: “Li correspon a les autoritats espanyoles, incloses les judicials, assegurar que els drets fonamentals són respectats de manera efectiva i protegits d’acord amb la legislació nacional i les obligacions internacionals de drets humans”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides