PSOE i Podem es donen temps per resoldre les discrepàncies sobre la llei del “només sí és sí”

Intercanvien propostes que coincideixen a mantenir el consentiment i elevar penes, i no sobre com fer-ho

Irene Montero saluda Pedro Sánchez

El PSOE i Podem havien fixat aquest divendres com la data límit per tancar un acord que eviti més rebaixes de penes als agressors sexuals arran de la llei del “només sí és sí”, però finalment s’han donat uns dies més de marge per continuar negociant.

Podem accepta tornar a apujar les penes de la llei del “només sí és sí” perquè li demana, diu, Pedro Sánchez. Ara bé, els morats no accepten que el consentiment de la dona deixi de ser l’element clau per identificar una agressió sexual. Les negociacions estan encallades.

La ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, diu que hi ha sintonia entre tots dos partits, però deixa clar que si al final no hi ha acord, acabaran portant proposta de reforma al Congrés en solitari.

Podem, en canvi, parla de discrepàncies fortes i no descarta que el PSOE cedeixi a la temptació d’anar a buscar els vots del PP. En el que sí que coincideixen totes dues formacions és que la coalició no perilla. De fet, Irene Montero no es planteja dimitir ni tan sols si el PSOE pacta la reforma de la llei amb el PP i recupera els conceptes de violència i intimidació.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari