Condemnat a nou anys de presó un entrenador de Sant Joan Despí per violar una menor

La sentència reflecteix que els pares van atorgar capacitat de representació al tècnic i que la jove va caure en un estat de dependència

Audiència de Barcelona
Audiència de Barcelona

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a nou anys de presó a un entrenador de futbol de Sant Joan Despí per violar diverses vegades una jugadora menor d’edat del mateix club esportiu, i li ha imposat la prohibició de comunicar-se o apropar-se a la víctima, una inhabilitació de 12 anys per exercir professions relacionades amb menors i el pagament de 50.000 euros d’indemnització.

Segons la sentència, coneguda aquest divendres, el tècnic va aconseguir que els pares de la víctima li cedissin la capacitat de representar-la “davant totes les institucions privades d’Espanya” i ser cotitular d’un compte bancari d’ella, de manera que va exercir “funcions i responsabilitats pseudoparentals”, donant lloc a una relació de “continguts clarament desproporcionats o inclús extravagants”.

L’Audiència també reflecteix que la menor va caure en un estat de “dependència afectiva emocional” progressiva amb el condemnat, el qual la va amenaçar de matar-la i deixar-la embarassada, la va fer xantatge, i va anul·lar-li la voluntat.

Sota aquest condicionament, els magistrats consideren provat que la jove va patir agressions sexuals continuades fins que, l’any 2014, la mare de la víctima va sorprendre el condemnat a l’habitació de la noia, grapejant-la. La víctima, que es va intentar suïcidar dos cops prenent ansiolítics, va confessar a una germana i a una amiga, després d’un d’aquests intents, les agressions que patia.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari