Moncloa espera poder extradir Puigdemont durant aquest any

La decisió sobre la immunitat de l'expresident s'ha d'anunciar el trimestre vinent

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya.

La Moncloa confia que la justícia espanyola pugui extradir Carles Puigdemont abans que acabi l’any, segons fonts que cita El Confidencial. Per tant, abans de les eleccions a Espanya.

Després de la resolució d’aquest dimarts del TJUE, el govern espanyol espera que Luxemburg li torni a donar la raó amb la retirada de la immunitat de Puigdemont. Si ho fes, el Tribunal Suprem tindria via lliure per reclamar-ne l’extradició, i a la Moncloa estan convençuts que Bèlgica ja no la podria denegar.

De fet, la decisió pendent sobre la immunitat s’hauria d’anunciar el trimestre vinent. D’aquesta manera, l’extradició podria fer-se efectiva abans de la precampanya.

En aquest sentit, la lectura de la Moncloa és que la sentència suposa “un avenç més perquè els líders independentistes rendeixin comptes davant la justícia”.

Malgrat això, la Fiscalia espanyola diu en públic que veu incert el futur de les euroordres. El fiscal general, Álvaro Garcia Ruiz, assegura que la resolució és taxativa en alguns termes, però no gaire clara en d’altres, i que, per tant, s’ha d’interpretar. Alhora, apunta que la pilota és ara al camp dels tribunals de Bèlgica i cal esperar com es resolen temes pendents abans de prendre una decisió.

El bàndol independentista considera que la sentència posa punt final a les euroordres per extradir els líders independentistes. De fet, l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, creu que aquesta decisió de la justícia europea tindrà un efecte dòmino i permetrà que s’anul·li la sentència del procés, que el Suprem ha de revisar per adaptar-la al nou Codi Penal.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari