Carles Puigdemont demana al Suprem que renunciï a la causa arran de la sentència del TJUE

Diu a l'alt tribunal que o deixa estar la persecució o els tribunals internacionals li picaran la cresta

Carles Puigdemont

La defensa de Carles Puigdemont utilitza per primera vegada la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per passar a l’atac. En un recurs presentat al Tribunal Suprem, els advocats de Puigdemont amenacen l’alt tribunal i diuen que, o deixa estar la persecució, o els tribunals internacionals li picaran la cresta. Ho diu en un escrit presentat tot just dos dies després de saber-se la decisió del TJUE.

Les defenses dels líders independentistes sempre han dit que el Suprem no era el jutjat competent per investigar el procés ni per jutjar-lo, i el recurs que ha presentat l’advocat Gonzalo Boye reforça aquesta idea amb tres dels paràgrafs del TJUE.

Són el 99, 100 i 101, que diuen que si no hi ha una llei que ho digui expressament, un tribunal suprem no es pot adjudicar un cas perquè llavors no es pot recórrer a cap altre tribunal. Per això, avisa el jutge Pablo Llarena que o renuncia al cas o l’hi faran renunciar.

L’escrit també cita un altre fragment del TJUE per rebatre la intenció de la Fiscalia d’aplicar els nous desordres públics agreujats a Puigdemont. Els recorda que la sentència europea deixa clar que no es pot reclamar algú per un delicte penal que no existia en el moment dels fets.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari