Treballadors d’Amazon tallen la ronda de Dalt

Protesten perquè l'empresa tanca la planta de Martorelles sense donar una solució a 800 treballadors

Centre d'Amazon a Martorelles (Google Maps)
Centre d'Amazon a Martorelles (Google Maps).

Els treballadors de la planta d’Amazon a Martorelles han començat la primera jornada de vaga en protesta pel tancament d’aquesta planta, que afectarà 800 treballadors d’aquesta companyia de venda per internet. La plantilla ha fet una marxa lenta amb uns cinquanta cotxes per la ronda de Dalt de Barcelona, aquest dimecres al matí, cosa per la qual s’ha provocat el col·lapse d’aquesta via. Els treballadors s’han dirigit posteriorment al centre que l’empresa té al Prat de Llobregat.

Els sindicats que formen el comitè d’empresa apunten que la vaga té caràcter indefinit en argumentar que la direcció d’Amazon no està donant una resposta satisfactòria per als treballadors que perdran el seu actual lloc de treball. Els representants dels treballadors diuen que la direcció de l’empresa només els ha donat la meitat de la informació que demanaven. Els sindicats denuncien que ara per ara només hi ha 100 treballadors, dels 800 de la planta, que podrien tenir una recol·locació a la província de Barcelona.

La direcció d’Amazon va anunciar el tancament de la planta de Martorelles, assegurant que els 800 treballadors d’aquesta planta serien recol·locats a altres plantes de nova creació, en concret a Saragossa i al Far d’Empordà (Girona). Els sindicats denuncien que l’empresa ofereix 4.650 euros en un pagament únic per als mossos de magatzem i 5.100 euros per als capatassos, quantitats que consideren que estan per sota de les indemnitzacions que marca el conveni de transport de Catalunya.

Els representants dels treballadors asseguren que en cas de trasllat a Saragossa obliguen a signar un contracte nou, amb un sou d’uns 400 euros inferior a l’actual. Un altre escull per a desencallar les protestes dels treballadors, pels sindicats, és el fet que els treballadors que decideixin anar-se’n a l’atur, la direcció d’Amazon els ofereix vint dies per any treballat.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari