Puigdemont i Junts deixen tirat l’equip de ‘Zona Franca’

Els membres del grup liderat per Joel Díaz se senten desemparats pel partit al qual han fet el joc durant tres mesos i mig i només reben el suport de la CUP

Gag de Joel Díaz amb Laura Borràs, presidenta de Junts, al programa 'Zona Franca' del passat 29 de novembre

La cancel·lació del programa Zona Franca de TV3 no ha comportat la defensa que n’esperaven els seus membres per part de JxCat i el Consell de la República. Ni el president del Consell de la República, Carles Puigdemont, ni els dos líders de JxCat, Laura Borràs i Jordi Turull, s’han manifestat públicament contra la decisió de tancar un programa que ha defensat els seus interessos polítics i ideològics els tres mesos i mig que ha estat en antena. Cap d’ells ha escrit un missatge a Twitter elogiant la seva tasca. Del cercle proper a Puigdemont, l’únic que ha tingut un petit gest envers Joel Díaz i el seu equip ha estat el seu cap d’Oficina, Josep Lluís Alay, que va retuitejar el missatge en què el presentador de Zona Franca anunciava les raons de la seva dimissió. Aquesta dimissió és la que ha provocat el tancament del programa.

Tampoc no han fet cap comentari ni a les xarxes socials ni enlloc els dos membres que JxCat va col·locar a la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA): l’ex-consellera de Cultura Àngels Ponsa i l’ex-diputat Josep Riera.

En canvi, la CUP ha demanat la dimissió del director de TV3, Sigfrid Gras, i ha sortit en tromba i amb un missatge unificat per justificar el gag del col·laborador de Zona Franca Manel Vidal on identificava els votants del PSC amb una esvàstica nazi i que va comportat el seu acomiadament per part de la CCMA. Joel Díaz ha justificat la renúncia a continuar presentant el programa per la seva solidaritat amb Vidal. És “una decisió que considero injusta i inacceptable tant en el fons com en la forma en què s’ha pres i comunicat”, va escriure a Twitter. Aquest missatge ha comptat amb un nombre de visites espectacular. Molts dirigents de la CUP han marcat que els agradava o l’han retuitejat amb comentaris de suport. El diputat cupaire al Congrés Albert Botran l’ha valorat així: “una decisió que engrandeix en Joel i que empetiteix la direcció de la CCMA i de TV3”. Xavier Pellicer, diputat de la CUP al Parlament, ja havia dit a la comissió de control de la CCMA del passat divendres que el gag de Manel Vidal li semblava bé ja que anava contra un dels partits que formen el govern espanyol. Una altra diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, va difondre el vídeo d’aquest gag que s’havia eliminat del web del programa. Entre els agradaments i retuits del missatge de Díaz hi ha nombrosos càrrecs del partit de diversos nivells administratius i de govern de Catalunya.

Només personatges de segona fila de JxCat o del Consell de la República, com Rai López, han sortit en defensa dels responsables del programa defenestrat. S’explica així la queixa rabiosa de Jair Domínguez, humorista d’Està passant (TV3) i El búnquer (Catalunya Ràdio), que va participar en un dels programes de Zona Franca per cobrir a última hora la baixa d’un convidat que es va posar malalt. “La sensació de desprotecció sempre hi és, latent, però quan passen coses com lo del @massanagranaire (Manel Vidal) i veus que ni els que suposadament combreguen amb la causa tenen nassos (perquè poder sí que en tenen) de defensar-te, fa una ràbia tremenda”, va escriure el dia abans que Díaz anunciés la dimissió i la CCMA cancel·lés el programa. La seva ràbia deu haver augmentat, doncs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides