Puigdemont afirma que el TJUE posa unes condicions a les euroordres “que a la pràctica les fa inviables”

L'expresident de la Generalitat considera que la sentència "deixa les extradicions en via morta"

  Clara Ponsatí, Gonzalo Boye, Carles Puigdemont, Lluís Puig i Toni Comín

  Foto: 324

  L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha valorat positivament la resolució judicial del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i ha assegurat que la sentència “deixa les extradicions en via morta”. En una compareixença conjunta amb els exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig i els advocats Gonzalo Boye i Miquel Sàmper, l’expresident ha afirmat que el TJUE posa unes condicions a les euroordres “que a la pràctica les fa inviables”.

  Puigdemont ha considerat que els polítics independentistes queden protegits jurídicament per la figura del “grup objectivament identificable”, ja que segons ha assenyalat Boye, “hi ha més de 4.000 represaliats a Catalunya per causes relacionades amb l’independentisme”. En aquest sentit, l’expresident ha manifestat que amb la resolució judicial “hem consolidat una cosa que portàvem cinc anys treballant: la nostra condició de representants polítics perseguits per raons polítiques“.

  No obstant això, la sentència ha dictaminat que Bèlgica no pot denegar l’entrega a Espanya de Puigdemont perquè el TJUE considera que l’Estat espanyol no té  problemes sistèmics d’independència judicial. Segons la resolució, la justícia belga només es podria negar a executar euroordres en cas de risc real de vulneració de dret a un judici just i si existeixen motius fundats per creure que la persona reclamada correrà aquest risc si és extradida.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides