El 2023 s’estrena amb un lleu increment de la inflació

La inflació subjacent s'enfila fins al 7,5%, com no passava des de mitjans dels 80

Treballador d'un supermercat de Barcelona

L’índex de preus de consum (IPC) ha arrencat l’any amb tres dècimes menys al gener en comparació amb el mes anterior, però la taxa interanual se situa en el 5,8%, una dècima més que al desembre. Aquest lleu augment de la inflació ha trencat amb cinc mesos consecutius de descensos en la seva taxa interanual.

Segons les dades avançades de l’IPC que ha publicat aquest dilluns l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’increment és conseqüència de la pujada de preu dels carburants -que coincideix amb la fi del descompte de 20 cèntims per litre- i del fet que el preu de la roba i el calçat hagin baixat menys que el gener del 2022.

D’altra banda, la inflació subjacent -que exclou els aliments no elaborats i l’energia- ha escalat fins al 7,5%, una xifra que no es donava des de mitjans dels anys 80.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides