Desproveïment a farmàcies: avui falten 674 productes, 424 més que fa quatre anys

L'AEMPS ha explicat que les complicacions en el subministrament es deuen a “problemes en la fabricació i la distribució”

Farmàcia (Wikimedia Commons)

El desproveïment en les farmàcies espanyoles ha empitjorat en els últims anys. El nombre de problemes actius de subministrament ha arribat a 674 aquest divendres, 27 de gener. En el 2018, l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) va registrar referències afectades de 250 i en el 2019 de 536.

En quatre anys el desproveïment ha augmentat un 169%. Distribuïdors majoristes i laboratoris s’escuden en raons comercials i industrials.

La llista de productes és variada: Daparox, Cholestagel, Budesonida, Citarabina, Iberogast, aspirina, paracetamol… L’AEMPS ha explicat que la dificultat de subministrament “és una situació en la qual les unitats disponibles d’un medicament en el canal farmacèutic són inferiors a les necessitats de consum”, que es deu a “problemes en la fabricació i la distribució”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides