Els metges mantenen les jornades de vaga de l’1 al 3 de febrer

Salut i Metges de Catalunya es tornen a reunir dilluns després de no haver assolit un acord aquest divendres

Segona jornada de la vaga de facultatius convocada per Metges de Catalunya

La darrera reunió entre els representants del Departament de Salut de la Generalitat i el sindicat Metges de Catalunya, celebrada aquest divendres, ha conclòs sense acord, de manera que els metges mantenen la convocatòria de tres jornades de vaga parcial els dies 1, 2 i 3 de febrer. Ambdues parts, això sí, reprendran les converses dilluns vinent, ja en vigílies de les noves aturades.

Després que els sanitaris fessin vaga dos dies aquesta setmana, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha descartat subscriure un acord bilateral sobre salaris amb Metges de Catalunya per “il·legal” i pressupostàriament “impossible”, i havia previst que “segurament” es mantindria la convocatòria de vaga després de la reunió d’aquest divendres, si el sindicat reclamava millores retributives en els mateixos termes.

El conseller ha indicat que no és Salut, sinó l’Institut Català de la Salut i empreses de la sanitat concertada, els que poden negociar una millora dels salaris en el marc de la taula sindical i dels convenis vigents.

De moment, en espera del que es pugui acordar en la trobada de dilluns sobre canvis salarials i organitzatius, Metges de Catalunya manté les aturades durant les franges horàries de 8h a 11h i de 17h a 20h en els hospitals, i d’11h a 14h i de 17h a 20h en centres d’atenció primària, els dies 1 i 3 de febrer, i de 8h a 12h el 2 de febrer en tots els centres.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari