TV3 identifica el PSC amb una esvàstica nazi

Manel Vidal, a ‘Zona Franca’, presenta aquesta imatge dient que el partit d’Illa és de dretes i que “l’única diferència amb Junts és que pot posar-los a la presó”

El col·laborador de 'Zona Franca' Manel Díaz identifica la ideologia del PSC amb una esvàstica nazi, aquest dimarts 24 de gener

Manel Vidal, a la seva secció setmanal al late night show Zona Franca, de TV3, va identificar el PSC amb una esvàstica nazi, aquest dimarts 24 de gener. La secció de Vidal consisteix en respondre consultes que suposadament envien els seguidors del programa però que són preparades pel propi col·laborador de Zona Franca ja que no anuncia cap forma de fer-les-hi arribar. La primera consulta del dimarts la va plantejar una dona, que es va presentar com a Laura, de Lleida, i consistia en demanar informació sobre la posició del PSC en el debat dels pressupostos de la Generalitat. Vidal va acompanyar la seva resposta amb una infografia sobre posicionament ideològic en la qual va identificar la del PSC amb una esvàstica nazi.

Vidal va començar la seva resposta comparant el partit que dirigeix Salvador Illa amb el que va qualificar com “estafa piramidal de les power balance”, unes polseres que suposadament donaven poders i salut. “El PSC és com les power balance actuals. Demana l’ampliació de l’aeroport, el Quart Cinturó i el Hard Rock Cafe, a Tarragona”. I va seguir: “A la política catalana hi ha l’eix social i l’eix nacional. El PSC, la seva postura a l’eix nacional està claríssima. Ja sabem que la gent que s’autoanomena progressista però que és espanyolista, ¿com es posiciona quan li parles de Catalunya o alguna cosa que tingui a veure amb els drets polítics de Catalunya? Ho explicarem amb el Political Compass”. El Political Compass és un gràfic que inclou els posicionaments ideològics de dreta, esquerra, autoritari i liberal. Vidal va afirmar que “si tu li parles de Catalunya, d’independència, d’una mica del que seria Catalunya com a nació a un progre espanyolista, un votant o representant socialista es situa aquí”. I va assenyalar una pantalla amb una infografia del Political Compass retocada on el PSC estava representat per un punt vermell dins una enorme creu gamada nazi. El presentador, Joel Díaz, i el públic van esclatar en grans riallades.

Per Vidal, el PSC és un partit nazi pel que fa a la qüestió nacional. Pel que fa a la qüestió social, va assegurar que és un partit de dretes. “I el PSC per aprovar els pressupostos en l’eix social és: Quart Cinturó, ampliació de l’aeroport del Prat i Hard Rock Cafe. Carreteres, avions, casinos i majorettes. Podem arribar a la conclusió que en l’eix social el PSC també es un partit de dretes. L’única diferència entre un partit de dretes com Junts i el PSC és que els del PSC poden posar a la presó els de Junts. És l’única diferència que hi ha a dia d’avui entre les seves ideologies”. “No em sembla menor”, va comentar Díaz. I el col·laborador va tancar la seva reflexió: “El PSC és més de dretes que un paraigües negre”.

La xarxa de Twitter s’ha omplert de queixes per aquest identificació del PSC amb el nazisme i, també, pel silenci davant d’aquests insults dels representants socialistes a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC). Aquest dimarts, Zona Franca, que costa 1,5 milions d’euros a la CCMA va tenir 85.000 espectadors.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides