Marta Farrés tira pilotes fora sobre el cost i la necessitat del seu viatge al fòrum d’alcaldesses de Mèxic

Assegura que no va comportar despeses perquè se’n va fer càrrec la Diputació i que no va intervenir per via telemàtica perquè no li ho van oferir, tot i que Ada Colau i Manuela Carmena ho van fer així

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, llegeix el Manifest final de la trobada d'alcaldesses a Mèxic, el passat setembre

Com ja va informar EL TRIANGLE, el passat 24 de novembre, En Comú Podem de Sabadell va presentar una instància demanant explicacions a l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, per un viatge que havia fet a Ciutat de Mèxic el setembre per llegir el manifest final de les jornades “I Foro de Alcaldesas y Electas Iberoamericanas”. Recordem que Farrés no constava en cap moment com a convidada en cap de les comissions de treball i que tampoc va intervenir-hi via telemàtica, com sí que van fer Manuela Carmena i Ada Colau.

Un mes abans, la secció local d’ERC de Sabadell també havia presentat un escrit demanant el mateix, però no ha tingut resposta perquè l’ajuntament no està obligat a fer-ho si ho fa una formació política. En Comú Podem va preferir presentar-lo mitjançant una persona física, i en aquest cas sí que la llei obliga a respondre en un termini d’un mes.

Farrés ha derivat a la regidoria de Feminisme, Benestar Animal i Participació la resposta interposada per En Comú Podem, que afirma que l’Ajuntament de Sabadell no va assumir les despeses de desplaçament d’aquest viatge a Mèxic i que la invitació va venir de part de la Diputació de Barcelona, tot i que no aporta comprovants que ho certifiquin. El document al qual ha tingut accés EL TRIANGLE diu que “no existeixen despeses”.

Preguntada pel motiu pel qual va ser convidada a llegir el manifest final de les jornades, Marta Farrés respon que cal que els que ho vulguin saber s’adrecin a la Diputació, afirmant també que “en cap moment es va oferir la possibilitat d’intervenir via telemàtica”, la qual cosa ha sobtat als representants d’En Comú Podem que no entenen per què sí que se li va oferir a Manuela Carmena i a Ada Colau i no, en canvi, a l’alcaldessa de Sabadell.

En relació amb l’altre viatge, el que Marta Farrés va fer a Almonte (Huelva), acompanyada de la seva parella i diputat socialista al Congrés dels Diputats, Paco Aranda, de la tinenta d’alcaldessa, Montserrat González, del portaveu del grup municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, i l’històric militant socialista Simón Saura a principis de juny de l’any passat amb motiu de la “Romería del Rocío”, Marta Farrés ha respost que “l’ajuntament de Sabadell va assumir únicament les despeses de desplaçament dels representants de la institució (avió i lloguer de cotxe) per un import total de 830 euros, mentre que la resta de despeses van ser assumides per la mateixa alcaldessa i la seva tinenta d’alcaldessa”. El document afirma que l’Hermandad del Rocío era la primera vegada que assistia a la trobada i que és “tradició” que hi vagin com a convidats alcaldes i alcaldesses. No explica, però, per què hi van anar persones alienes al consistori.

Finalment, En Comú Podem volia saber quin projecte desenvoluparia l’Hermandad del Rocío i l’interès públic que podia tenir en un espai públic d’ús privatiu permanent que se li va concedir poques setmanes abans d’aquesta invitació. En aquest cas, l’alcaldessa també respon amb evasives. “L’expedient de la cessió d’espais a les entitats de la ciutat estan tots a disposició si en teniu qualsevol consideració o comentari al respecte”. En Comú Podem de Sabadell estudiarà altres mesures en vista de les respostes ambigües de l’alcaldessa, Marta Farrés, que no satisfan la formació sabadellenca.

(Visited 171 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari