Manel Vidal, acomiadat de ‘Zona Franca’

L’humorista que dimarts va identificar al programa de TV3 el PSC amb una esvàstica ha estat cessat “perquè s’han traspassat els límits”

L'humorista i guionista de 'Zona Franca' Manel Díaz identifica el PSC amb una esvàstica, el passat dimarts

Manel Vidal, que fins avui era col·laborador del late night show de TV3 Zona Franca, ha estat cessat aquesta tarda. La raó ha estat que en la seva secció del passat dimarts va identificar el PSC amb una esvàstica. La direcció de TV3 i els responsables d’ Atomic Beat Media, la productora que realitza Zona Franca, han pres aquesta decisió perquè, segons ha informat el diari ARA, “s’han traspassat els límits”.

La secció de Vidal consistia en respondre consultes que suposadament enviaven els seguidors del programa però que eren preparades pel propi col·laborador de Zona Franca ja que no anunciava cap forma de fer-les-hi arribar. La primera consulta del dimarts la va plantejar una dona, que es va presentar com a Laura, de Lleida, i consistia en demanar informació sobre la posició del PSC en el debat dels pressupostos de la Generalitat. Vidal va acompanyar la seva resposta amb una infografia sobre posicionament ideològic en la qual va identificar la del PSC amb una esvàstica nazi.

Va començar la seva resposta comparant el partit que dirigeix Salvador Illa amb el que va qualificar com “estafa piramidal de les power balance”, unes polseres que suposadament donaven poders i salut. “El PSC és com les power balance actuals. Demana l’ampliació de l’aeroport, el Quart Cinturó i el Hard Rock Cafe, a Tarragona”. I va seguir: “A la política catalana hi ha l’eix social i l’eix nacional. El PSC, la seva postura a l’eix nacional està claríssima. Ja sabem que la gent que s’autoanomena progressista però que és espanyolista, ¿com es posiciona quan li parles de Catalunya o d’alguna cosa que tingui a veure amb els drets polítics de Catalunya? Ho explicarem amb el Political Compass”. El Political Compass és un gràfic que inclou els posicionaments ideològics de dreta, esquerra, autoritari i liberal. Vidal va afirmar que “si tu li parles de Catalunya, d’independència, d’una mica del que seria Catalunya com a nació a un progre espanyolista, un votant o representant socialista es situa aquí”. I va assenyalar una pantalla amb una infografia del Political Compass retocada on el PSC estava representat per un punt vermell dins una enorme creu gamada nazi en la zona d’autoritari de dretes. El presentador, Joel Díaz, i el públic van esclatar en grans riallades.

La direcció de TV3 i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en comptes de riure, han decidit acomiadar Manel Vidal. El seu lloc de treball fix és a RAC 1, on és guionista del programa La Competència, dirigit i presentat per dos habituals de TV3: Òscar Andreu i Òscar Dalmau.

(Visited 1.356 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari