La sensació de descontrol i desgovern augmenta perillosament al nucli dur de Laporta

La pèssima gestió de la licitació de les obres, del marge salarial, la polèmica eliminació del Femení a la Copa de la Reina i la confusió a la venda d'entrades agiten l'actualitat blaugrana

'Selfie' de Laporta i Masip a Mestalla

L’agitació en entorn blaugrana és palpable i, fins i tot, crispada a causa dels nombrosos focus d’actualitat i dels incendis provocats per la propaganda oficialista, el periodisme del règim i els herois del laportisme. Entre la sanció al Femení per alineació indeguda, la confusa gestió de la venda d’entrades als aficionats visitants i les reaccions a la sanció exemplar que ha caigut a la Juventus pels seus paranys comptables, les xarxes barcelonistes bullen de nerviosisme i d’inquietud perquè aquesta tampoc no és la millor manera d’amagar els dos temes de fons, gravíssims, que han convulsionat la setmana barcelonista sense que ningú surti a donar almenys alguna explicació o justificació: el destapi de la licitació a la carta de favor de Limak i la impossibilitat que Gavi, Araujo, Balde i Iñaki Peña puguin tenir els seus contractes segellats i validats, i la continuïtat al club garantida.

Els problemes de rang menor, però, tampoc no ho són tant, ja que, per exemple, perdre un títol com la Copa de la Reina per un error infantil i propi resulta difícil de justificar davant l’afició i, per descomptat, davant els patrocinadors del Femení, que han aconseguit finançar el cent per cent de la secció sense que sigui necessari, com passa amb les seccions del Palau, el suport econòmic del club. La poca traça d’alinear una jugadora amb un partit de sanció per complir, que arrossegava de la temporada anterior, té sens dubte culpables dins de l’organització. La directiva, això no obstant, no ha tingut el valor d’afrontar-la, ha preferit continuar estirant recursos inútils i anunciar mesures legals impossibles després que, en un altre esperpèntic episodi mediàtic, el mateix entrenador del primer equip, Xavi Hernández, assumís la fatalitat i la negligència d’aquesta eliminació com a pròpia, del club, sense matisos ni més coartades absurdes.

Amb aquest front obert, en lloc de cauteritzar-lo, inevitablement amb dolor i algun cap tallat, que és com acaben aquestes coses, una altra turbulència absurda es va produir quan centenars d’aficionats de la Reial Societat van anar a comprar entrades per al partit de Copa d’ahir a la nit al Camp Nou. El web del club i altres canals van advertir de la impossibilitat de ser adquirides per aficionats visitants, originant, com davant l’Espanyol, un soroll insuportable a les xarxes i la premsa, tot i que no es tractava d’un partit d’alt risc i que les aficions arrosseguen dècades d’amistosa relació. De sobte, però, és com si a la directiva de Joan Laporta li hagués entrat el pànic davant de la possibilitat que un aficionat rival pugui accedir al Camp Nou, tot el contrari de la passivitat, el menfotisme i la tolerància aplicats a l’escandalosa invasió de l’afició de l’Eintracht Frankfurt de l’any passat.

Al final, sense ser un desmentiment, des del club es va informar de la lliure admissió d’aficionats de la Reial Societat mentre que, en l’àmbit intern, els aficionats del Barça que pretenien estar amb l’equip a Girona aquest dissabte van topar amb el fet que hi havia un desajust de diverses desenes entre les entrades assignades pel Girona al club blaugrana i el nombre de les repartides al sorteig realitzat per la superior demanda de localitats. Una altra maniobra pròpia d’una junta amb massa compromisos per atendre, prioritàriament a favor de persones, aficionats o seguidors que en la majoria dels casos no acrediten ser socis del club.

Davant de tanta fatalitat i absència de control i anticipació per part de les estructures del club, el que mai falla és la distracció i la recurrent referència al passat, centrada en la gestió de Josep Maria Bartomeu. En aquest cas, l’activació dels influencers i opinadors es va dirigir cap a la notícia que la Juventus ha estat castigada amb la pèrdua de 15 punts per beneficiar-se d’operacions comptables imaginatives i manipulades, motiu pel qual tota la cúpula dirigent va haver de ser expulsada l’any passat quan la Fiscalia va començar a detectar irregularitats. Davant la notícia de la sanció, el laportisme va treure la destral i el fusell per exigir una actuació similar de la Fiscalia i la policia espanyoles per sancionar l’expresident Bartomeu pel mateix delicte atribuït a la Juventus, de donar-li un valor comptable a alguns jugadors i actius per sobre del seu valor real. Seria el cas de l’intercanvi de fitxatges realitzat al seu dia entre Pjanic i Arthur. Una allau d’articles, acusacions i crides a la intervenció de la justícia que, en realitat, no se sosté ni s’ajusta a la realitat, ja que fa un any que la Fiscalia italiana, després d’estudiar el cas, va fer pública la decisió de no investigar l’operació entre el Barça i el Juventus per falta d’indicis criminals ni financers de cap mena. Pot ser pretenien que al Barça també li restessin punts a la Lliga? Certament, de bojos.

Aquesta és la dinàmica descontrolada de la junta, del seu aparell de comunicació oficial i d’aquesta altra Gestapo laportista que aviva, des de les ombres i des de la rebotiga de la presidència, una gestió mediàtica que cada dia que passa s’enfronta a nous i més difícils desafiaments, a més excessos i incidències que s’amunteguen diàriament a la porta del club.

(Visited 197 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari