El detingut per l’atac a Algesires estava en situació il·legal i pendent d’expulsió

La policia el va detenir el juny de 2022 i va comprovar que no tenia la documentació per a poder residir a Espanya

Yassine Kanjaa (video ATLAS)

El detingut per matar amb un matxet a un sagristà de l’església de Nostra Senyora de La Palma d’Algesires i ferir a diverses persones, Yassine Kanjaa, ciutadà marroquí de 25 anys, estava en situació il·legal i pendent d’expulsió, segons han informat fonts de la lluita antiterrorista.

La Policia Nacional el va detenir el juny del 2022 i va comprovar que no tenia la documentació necessària per residir en territori espanyol. Per aquest motiu es van iniciar els tràmits per a la seva expulsió, segons ha avançat El Confidencial. Aquesta informació afegeix que, no obstant això, el procés es va allargar i Kanjaa no va ser retornat a territori marroquí.

El presumpte terrorista no va arribar a passar, tampoc, per un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), on habitualment són traslladats els immigrants sense documentació després de ser detinguts a l’espera de ser lliurats a les autoritats dels seus països d’origen.

Per la seva banda, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, viatja aquest dijous a Algesires després de suspendre el viatge que tenia previst fer a Estocolm, on estava previst que es reunís amb els seus homòlegs de la Unió Europea, segons han informat fonts d’Interior.

El ministre Grande-Marlaska ha informat que la policia ja ha escorcollat l’habitatge del presumpte terrorista i que, de moment, es descarta altres persones implicades en l’atac a Algesires.

També l’Audiència Nacional ha obert una investigació per delictes de terrorisme, de la qual es farà càrrec el Jutjat Central d’Instrucció Número 6, que és el que estava de guàrdia.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari