Contra quin ‘vell enemic’ de la premsa encara carrega la mà dreta de Puigdemont?

Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay

Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina de l’expresident català Carles Puigdemont, ha aconsellat des de Twitter que “no us cregueu res” del que publiqui The New York Times.

El setembre del 2021, aquest gegant de la premsa internacional va publicar una investigació segons la qual Alay es va reunir amb funcionaris i exagents d’intel·ligència russos per obtenir suport tècnic i financer per al moviment independentista.

Ara, Alay ha aprofitat els tuits de dues informacions aparentment contradictòries publicats amb 48 hores de diferència pel rotatiu nord-americà per mirar de desacreditar-lo.

D’una banda, ha destacat que publiqués que oficials nord-americans i europeus creuen que oficials d’intel·ligència russos estarien involucrats en una trama amb un grup supremacista per enviar les cartes amb material explosiu rebudes per Pedro Sánchez i dues ambaixades a Madrid, la passada tardor.

I, d’altra banda, ha indicat que el mateix diari s’hagi fet ressò que un home de 74 anys de Miranda de Ebro (Burgos) ha estat detingut com a presumpte responsable de l’enviament d’aquelles cartes.

Fa un any, Alay va ironitzar després que Vilaweb publiqués que l’excomissari José Manuel Villarejo -amb unes declaracions que després va matisar- apuntés que la intel·ligència espanyola estava involucrada en els atacs terroristes de Barcelona i Cambrils del 2017. “Jo ja trobo a faltar el New York Times parlant-ne”, va comentar llavors.

(Visited 261 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari