Metges de Catalunya xifra en un 75% el seguiment de la vaga de sanitaris

El Departament de Salut redueix el seguiment de la mobilització fins al 17,5%

  Cartells amb les reivindicacions dels metges de l'atenció primària

  El sindicat Metges de Catalunya (MC) ha xifrat en un 75% el seguiment de la vaga de sanitaris convocada per aquest dimecres. En un comunicat, MC ha detallat que a l’atenció primària el seguiment és del 79% -del 80% a les províncies de Barcelona, Tarragona i Girona i d’un 75% a Lleida- mentre que als hospitals és d’un 73% -un 75% a Barcelona i Girona i un 70% a Lleida i Tarragona-.

  Les dades que ha ofert el Departament de Salut, però, són molt diferents de les de MC. Segons la conselleria que lidera Manel Balcells, el seguiment de la vaga de metges durant aquest matí és del 17,5%. La protesta d’avui dimecres s’ha mantingut després que la darrera reunió entre el sindicat i Salut hagi acabat sense acord, i demà dijous es durà a terme la segona jornada de vaga.

  Les principals reivindicacions que han dut els facultatius a la vaga són la sobrecàrrega assistencial i la millora de les condicions laborals i retributives, i segons MC “Salut no ha fet una proposta transversal, concreta, precisa i immediata sobre aquests dos punts”. D’altra banda, la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya -formada pels sindicats USOC, Infermeres de Catalunya, CATAC-CTS-IAC, la CGT Alt Camp i Conca de Barberà, COS, CSIF, FAPIC, SAE, FTC-IAC i PSI Lluitem- es manifestarà juntament amb el sector educatiu, en una protesta que començarà a les 11 del matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

  (Visited 38 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari