El Águila recorda que és una marca que “fomenta la llibertat i el respecte” per explicar perquè ha retirat el patrocini a ‘Zona Franca’

Heineken justifica la decisió dient que el contingut del programa de TV3 “estava suscitant una conversa que s’allunya dels nostres valors”

Plató del programa 'Zona Franca' de TV3, el 16 de gener, amb el rètol d'El Águila mentre Joel Díaz entrevista la periodista Chelo García-Cortés

La companyia cervesera El Águila ha pres la decisió de retirar el patrocini del programa Zona Franca de TV3 perquè “estava suscitant una conversa que s’allunya dels nostres valors de marca”. Així ho ha comunicat l’empresa en la seva contesta a una consulta d’EL TRIANGLE. El Águila recorda en aquesta resposta que “és una marca que fomenta la llibertat i el respecte”.

La conversa a la que es refereix El Aguila va començar amb un missatge que va penjar a Twitter l’usuari Resd9 preguntant a aquesta empresa quants diners paga per la seva publicitat “al programa hater Zona Franca que cada dia comença la seva emissió cridant ‘Bona nit i puta Espanya’”. Aquest missatge va tenir un seguiment enorme. Immediatament es van disparar els agradaments, els retuits i les visites. Aquest matí de dimecres tenia més de 413.000 visites, uns 1.500 agradaments i prop de 1.000 retuits. Moltes dels missatges que van aparèixer en aquest fil anunciaven un boicot a la cervesa El Águila i a les altres marques de Heineken, que n’és la propietària.

El logotip d’El Águila va aparèixer per primer cop a l’apartat d’agraïments final de Zona Franca al programa número 29, el 7 de desembre. Es veia el logotip de la marca de cervesa en un flash final que passava pràcticament desapercebut. El 16 de gener, el programa va començar amb l’aparició d’un rètol a la part inferior de la pantalla on es llegia “Amb la presència de El Águila” i durant els 51 minuts que va durar es va poder veure al fons del plató un rètol lluminós blanc amb el nom de la marca. També continuava apareixent a l’espai dels agraïments finals, al costat dels logotips de diverses empreses que col·laboren amb la banda de música de Zona Franca. Era el programa número 49. Tota la setmana passada es va mantenir aquesta presència d’El Águila al plató. Al programa d’aquest dilluns, però, no va aparèixer cap de les referències a El Águila, ni en el rètol inicial, ni en el lluminós que es veia al llarg de tota l’emissió, ni en el capítol d’agraïments final.

Entre els usuaris de Twitter que es van sumar a la campanya de denúncia hi ha hagut dirigents de partits com PSC, En Comú Podem, Ciutadans, Valents o, fins i tot, Vox. El presentador del programa, Joel Díaz, que porta 54 emissions començant-lo cridant “puta nit i bona Espanya” va anunciar dilluns que El Águila havia retirat el patrocini amb un tuit dedicat a l’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas, un dels que s’ha sumat a la denúncia, amb aquest text: “que algú li digui a aquest pallasso que ja pot dedicar el seu temps subvencionat a alguna altra causa ridícula, que ja hem perdut el patrocini. Enhorabona per la feinada a tots els implicats en la campanya, des dels anònims d’ICV als de C’s i VOX. Visca les lluites compartides!”.

La diputada de Ciutadans al Parlament, Anna Grau, ha respost aquest matí Díaz amb aquest tuit: “A qui dius pallasso, tu? La llibertat d’expressió no era per tothom? Divendres pregunto a Sigfrid Gras (el director de TV3) com afecta la reputació i la publicitat de @tv3cat el comportament indecorós d’alguns dels que hi surten. Si vols venir a la comissió de control de la @CCMA_cat ja ho saps”. Si Joel Díaz no va físicament a la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals podrà seguir-la per la transmissió que en faran els serveis tècnics del Parlament. S’hi parlarà molt d’ell i del programa que presenta i que s’ha quedat sense el patrocini d’El Águila.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.