Salut no desencalla el conflicte i els metges aniran a la vaga

Malgrat compartir "diagnòstic", no s'ha arribat a cap pacte perquè els esculls han resultat insalvables

El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart

El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, ha anunciat que el sindicat manté la vaga prevista per demà i dijous. “Farem les mobilitzacions que estaven previstes”, ha dit. Ho ha anunciat després d’una reunió d’última hora amb el departament del Salut, en què no s’ha aconseguit arribar a un acord.

Com limitar la sobrecàrrega de feina és el principal desacord, juntament amb els sous. Aquests dos punts que són ara mateix el principal escull. Hi ha entesa, però els metges volen més concreció i aquesta no ha arribat a temps per desconvocar les vagues de demà i demà passat.

Metges de Catalunya vol que es limiti el nombre de visites diàries i que se’n garanteixi una durada adequada. El Departament de Salut està d’acord en l’objectiu, però no vol concretar xifres, perquè alhora s’ha de garantir que els ciutadans tinguin accés al metge sense demores excessives. El que ofereix als metges és que es puguin autogestionar les agendes i organitzar-se ells com creguin millor. Sobre les retribucions, el sindicat demana augments significatius.

Metges de Catalunya i la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya s’han emplaçat a divendres, després dels dos dies de vaga, per continuar negociant per tancar un acord que pugui ara sí desconvocar els altres dies de vaga previstos.

(Visited 523 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari