La defensa de Junqueras i Romeva demana l’absolució total i “immediata”

Andreu Van den Eynde defensa que la reforma penal implica la "inexistència de qualsevol responsabilitat"

    Raül Romeva i Oriol Junqueras
    Raül Romeva i Oriol Junqueras

    L’advocat Andreu Van den Eynde, representant de diversos condemnats d’ERC com Oriol Junqueras i Raül Romeva, ha demanat aquest dimarts al Tribunal Suprem l’absolució total i “immediata” dels seus clients. Segons Van den Eynde, la reforma del Codi Penal implica “una revisió automàtica” de les condemnes i, per tant, “la declaració de la inexistència de qualsevol responsabilitat penal”.

    “Això és el que demanarem al Suprem, i esperem que així ho confirmi”, ha manifestat l’advocat des de la seu del Consell d’Europa, a Estrasburg (França). D’altra banda, Van den Eynde també s’ha mostrat confiat que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) abordi la sentència del procés i els recursos dels condemnats “el més aviat possible”.

    En aquest sentit, l’advocat ha assenyalat que es tracta d’un cas “paradigmàtic de lesió de drets polítics i fonamentals”, i ha assegurat que els dirigents del procés independentista han patit “presons i condemnes arbitràries i inhabilitacions desproporcionades”. Conseqüències “molt severes i que encara no han obtingut reparació”, ha afegit Van den Eynde.

    (Visited 32 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari