Més de 100 persones reclamen aprovar un pla integral de protecció del Delta de l’Ebre des de la platja del Trabucador

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha convocat una marxa entre Sant Jaume i Deltebre el 12 de febrer

La Plataforma en Defensa de l’Ebre a la platja del Trabucador
La Plataforma en Defensa de l’Ebre a la platja del Trabucador.

Més d’un centenar de persones des de la platja del Trabucador han reclamat al Ministeri de Transició Ecològica l’aprovació d’un pla integral de protecció del Delta amb un calendari i pressupost concret. S’ha produït en el tercer aniversari del temporal Glòria en un dels espais més castigats pels aiguats.

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha convocat una marxa entre Sant Jaume i Deltebre el 12 de febrer. Ha celebrat els moviments de sorres a punts crítics, però ha demanat més actuacions. “Les mesures actuals no són suficients. La solució no vindrà només d’accions al Delta sinó de la baixada de sediments i l’augment del cabal del riu”, ha assenyalat la portaveu de l’entitat, Matilde Font.

El temporal Glòria va castigar el delta de l’Ebre el gener del 2020, especialment la zona de la platja del Trabucador, a la Ràpita. Font ha explicat que els aiguats van representar un “punt d’inflexió” de la fragilitat del Delta. En l’actualitat, es troba a l’equador l’actuació del Govern central de la mobilització de 317 mil metres cúbics de sorres per protegir els punts més dèbils del Delta.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari