TV3 censura el seu propi vídeo de promoció de ‘Zona Franca’

Elimina els primers segons d’una falca publicitària que començava amb els crits habituals de Joel Díaz de “puta nit i bona Espanya”

Joel Díaz, a la píndola de promoció del programa 'Zona Franca' de TV3

TV3 ha retallat els primers segons de la falca publicitària del programa Zona Franca que estava emetent des de fa uns dies. EL TRIANGLE va informar el dilluns dia 16 que aquest vídeo promocional del late night show començava amb el crit de “puta nit i bona Espanya” que llença el presentador Joel Díaz a l’inici de cada programa. El vídeo, que durava 31 segons, començava amb una veu en off sumada a la de Díaz que repetien tres cops “puta nit” i el presentador hi afegia “i bona Espanya”. Aquesta part de la falca ha desaparegut de la que difon TV3 des del passat dimarts.

El dia de l’estrena de Zona Franca, el passat 18 d’octubre, Joel Díaz va entrar al plató cridant “puta nit i bona Espanya” i després va afegir que s’havia equivocat per culpa dels nervis i que ho hauria d’haver dit a l’inrevés; és a dir”bona nit i puta Espanya”. Zona Franca ha emès 50 programes des d’aleshores i tots els ha començat Joel Díaz cridant “puta nit i bona Espanya”, entre grans aplaudiments del públic a instàncies del regidor del plató.

Aquest insult inicial ha provocat queixes a tots els nivells: des de la societat civil i des de l’àmbit de la política. Desenes de catalans han enviat queixes al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Els grups parlamentaris de l’oposició li ho han retret al director de TV3, Sigfrid Gras, i a la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà. Gras i Romà han afirmat, en compareixences al Parlament, que aquest insult entra dins dels límits de la llibertat d’expressió a TV3 tal i com l’entenen ells.

Sigfrid Gras, ha afirmat sovint i ho va reiterar en una entrevista a Crónica Global el passat dia 15 que “el ‘puta Espanya’ és una cosa que no s’ha de dir a TV3. De cap manera”. Pel que s’ha vist ara, Gras entén que es pot dir en la presentació diària de Zona Franca però que és massa fort per incloure-ho en una falca que s’emet per TV3 a qualsevol hora del dia.

La censura al vídeo promocional de Zona Franca afecta també l’ús de la paraula “subnormal” com un insult. La veu en off hi repetia quatre vegades “subnormal” acompanyant-ho de la veu de Joel Díaz reclamant: “s’ha d’insultar més!”. A la nova falca que distribueix TV3 ara, només se sent “subnormal” un cop, de forma pràcticament inaudible. Sí que s’escolta bé el presentador dient que s’ha d’insultar més.

El nou vídeo promocional ha perdut els segons d’entrada amb les al·lusions a “puta nit i bona Espanya”, que han estat substituïts per l’expressió “Això és Zona Franca”, i n’ha afegit uns quants al final, on es veu Joel Díaz, se suposa que després d’enregistrar-lo, dient “Això perquè és? Per la marató?”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.