Puigdemont acusa Llarena d’extralimitar-se i de perseguir-lo com a “enemic d’Espanya”

L'expresident recorre contra el seu processament al·legant que l'instructor no és competent per investigar-lo ni imparcial

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el seu advocat, Gonzalo Boye

L’eurodiputat de Junts i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha interposat un recurs contra la interlocutòria amb què el magistrat instructor del principal cas del procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, va dictar el seu processament pels delictes de malversació de fons públics i desobediència.

En el recurs, la defensa de Puigdemont acusa Llarena de perseguir-lo políticament perquè el considera “enemic d’Espanya” i d’extralimitar-se de la funció jurisdiccional, destacant com a “inassumible” la crítica que ha dedicat a la reforma penal que ha suprimit el delicte de sedició, pel qual l’instructor havia processat abans l’expresident català.

A més, considera que Llarena mostra una “falta absoluta d’imparcialitat”, que no és competent per investigar-lo, i que la causa hauria de passar als jutjats de Barcelona.

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, també al·lega que, si Llarena no planteja una qüestió prejudicial davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), el procediment vulnerarà els drets a la tutela judicial efectiva, a un procés amb garanties i al dret al jutge predeterminat per la llei.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.