Metges de Catalunya amplia la vaga als dies 1, 2 i 3 de febrer

Afirmen que el conflicte s'allargarà mentre no s'aportin solucions que puguin resoldre els problemes

Vaga de metges
Vaga de metges

El sindicat Metges de Catalunya ha anunciat que amplia la vaga de metges a Catalunya, prevista inicialment per als dies 25 i 26 de gener, i que farà més dies d’aturada: serà els dies 1, 2 i 3 de febrer. Hi haurà aturades parcials.

En un comunicat, expliquen que ja han registrat la nova vaga aquest mateix divendres. Detallen que “estan cridats a la mobilització tots els facultatius dels hospitals i centres d’atenció primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS) i de la xarxa sanitària concertada (SISCAT)”.

Al mateix comunicat, afirmen que les mobilitzacions “no s’aturaran després dels dos primers dies d’aturades”, sinó que el conflicte s’allargarà mentre no s’aportin solucions que puguin començar a resoldre els “greus problemes” que pateix el sistema, en especial la sobrecàrrega de treball i la crisi de facultatius derivada de les condicions assistencials, laborals i retributives que s’ofereixen als professionals.

Aquest dimecres el sindicat es va reunir amb els responsables del Departament de Salut i tot i que “el diagnòstic de la situació i les preocupacions són compartides”, Metges de Catalunya reclama més celeritat i concreció per aportar les solucions. Els responsables de la Generalitat ja han lliurat una proposta als metges que acabaran de valorar dilluns vinent, en una nova reunió.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari