Carles Puigdemont no té previst deixar Bèlgica, de moment

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont segueix reivindicant-se com el “president legítim” de Catalunya. Després del fallit intent de declaració d’independència, acompanyat d’uns quants dels seus consellers, va marxar a Bèlgica per evitar ser detingut, jutjat i condemnat per la justícia espanyola. Des d’aleshores, denuncia constantment els intents de l’Estat per acabar amb ell i clama sistemàticament per una unilateralitat que porti la independència que ell no va voler ni va poder aplicar. Des de Waterloo, s’ha queixat molts cops que no pot tornar per portar-ho a la pràctica perquè s’enfrontaria a dècades de presó.

Però ara, amb la rebaixa de penes que afecta el seu cas, podria optar per tornar –o ser extradit– i ser lliure a Catalunya en només uns anys, com els seus companys indultats. Ara, des del seu entorn, asseguren que corre el risc de quedar en evidència, perquè si torna es veuria que tampoc pot aplicar la unilateralitat que reclama, i si no ho fa quedaria en evidència per no voler assumir un cost molt menor a canvi del retorn que tant diu anhelar. De moment, però, és eurodiputat i té excusa per quedar-se allà.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari