Sánchez i Macron eleven al màxim nivell el vincle bilateral

Espanya i França segellen a Barcelona un marc permanent que, fins ara, només tenien amb Portugal, Alemanya i Itàlia

Sánchez amb Macron

La cimera francoespanyola que reuneix aquest dijous a Barcelona el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la República Francesa, Emmanuel Macron, elevarà el vincle bilateral entre els dos països al màxim nivell.

De la reunió es preveu que resulti un tractat d’amistat i cooperació com el que, fins ara, Espanya només tenia amb Portugal, i França, amb Alemanya i Itàlia. L’acord, que portarà el nom de la capital catalana, establirà un marc jurídic permanent que enfortirà la relació bilateral en els àmbits de defensa i justícia, entre altres.

Es preveu, en aquest sentit, que en sorgeixin un Consell Bilateral de Defensa i Seguretat i un grup de treball conjunt sobre el fet migratori, sobre el qual es mantenen discrepàncies relatives a la reobertura de nou passos fronterers que romanen tancats des del 2021. D’altra banda, els ministeris d’ambdós executius signaran diversos convenis.

La cimera també ha de servir per establir espais conjunts com consells de ministres compartits i per promoure una millor coordinació davant les institucions comunitàries.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari