El Suprem rebutja la querella de Junts contra Sánchez-Camacho per “irrellevància penal”

31 diputats juntistes atribuïen fals testimoni a l'exlíder del PP català durant la seva compareixença en comissions d'investigació parlamentàries

Alicia Sánchez-Camacho

El Tribunal Suprem ha inadmès a tràmit la querella que van presentar 31 diputats de Junts al Parlament de Catalunya contra l’exlíder del PP català i senadora, Alícia Sánchez-Camacho, per un delicte de fals testimoni presumptament comès amb declaracions en comissions parlamentàries d’investigació, els anys 2015 i 2017.

Segons un comunicat del tribunal sobre la interlocutòria, la qual porta la data del passat 11 de gener, la sala penal ha pres la decisió “davant la irrellevància penal dels fets” d’una querella basada en la revelació de converses entre Sánchez Camacho, un tercer i l’excomissari José Manuel Villarejo.

Els diputats de Junts van assenyalar que aquelles converses posaven de manifest que l’exlíder popular a Catalunya havia mentit quan havia afirmat en seu parlamentària que no va usar políticament informacions facilitades per Victòria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, i que no existia la denominada operació Catalunya.

El Suprem considera que la querella no identifica “aparença de tipicitat” en els fets que hi reflecteix, per la qual cosa descarta obrir diligències. A més, afegeix que el decisiu per avaluar la veracitat o falsedat d’una resposta com la de Sánchez Camacho és la compatibilitat amb els fets de què disposava la compareixent, i etiqueta de “molt discutible” la informació de contrast, en referència a les gravacions de Villarejo.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari