Llarena descarta reclamar Puigdemont pel nou delicte de desordres públics agreujats

La Fiscalia li ho havia reclamat amb un recurs després que l’expresident català fos processat per malversació i desobediència

Pablo Llarena
Pablo Llarena

El magistrat del Tribunal Suprem que instrueix la causa principal sobre el procés, Pablo Llarena, desestimarà la reclamació de la Fiscalia de processar l’expresident català Carles Puigdemont també el nou delicte de desordres públics agreujats, segons avancen TV3 i Catalunya Informació citant fonts judicials.

La Fiscalia va plantejar un recurs contra la interlocutòria amb què Llarena va modificar el processament de Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, després que la darrera reforma penal suprimís el delicte de sedició, pel qual se’ls havia processat anteriorment.

El Ministeri Públic hi plantejava que els fets compleixen tots els elements del tipus delictiu, indicant que aquests són “actuació en grup, finalitat d’atemptat contra la pau pública, incompliment de resolucions judicials i realització d’actes típics de violència, intimidació, obstaculització de vies públiques amb risc personal o invasió d’edificis alterant els seus serveis essencials”.

Aquests arguments no haurien convençut Llarena, que, en la interlocutòria amb què va limitar l’acusació contra Puigdemont als delictes de malversació i desobediència, va considerar que havia deixat els fets que ha investigat en un “context proper a la despenalització”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.