Greta Thunberg, retinguda en una protesta a Alemanya

L'activista és a Lützerath per donar suport al moviment contra l'expansió d'una mina de carbó

La policia alemanya desallotja Greta Thunberg de la protesta

La jove activista climàtica Greta Thunberg ha estat retinguda aquest dimarts per la policia alemanya mentre participava en una protesta contra la demolició del poble de Lützerath, al qual des de fa uns quants dies han acudit centenars de persones per impedir l’ampliació d’una mina de carbó a cel obert.

Al voltant de 70 manifestants s’han assegut a la vora de la mina de carbó de Garzweiler II, i la policia hi ha respost primer envoltant-los i, després, retenint-los. Entre ells hi havia Thunberg, que es va unir a les protestes la setmana passada.

La mobilització d’aquest dimarts ha començat al poble veí de Keyenberg, on s’ha vist Thunberg. Els manifestants s’han separat d’aquesta primera protesta i han posat rumb a Lützerath i a la mina a cel obert, moment en què han començat els enfrontaments amb els agents, segons explica el diari Die Welt.

La localitat de Lützerath, a l’oest d’Alemanya i abandonada des de fa temps pels seus habitants, continuava ocupada fins diumenge a la tarda per un reduït nombre d’activistes que s’oposen a l’expansió de l’explotació de carbó a la zona per part de l’empresa energètica RWE.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.