El president Pere Aragonès es limitarà a donar la benvinguda en la cimera hispanofrancesa

Participarà en l'obertura de la trobada entre Sánchez i Macron, però en cap reunió

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (CCMA)
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (CCMA).

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, només assistirà a la part protocol·lària de la cimera hispanofrancesa del pròxim dijous i no participarà de les reunions entre Pedro Sánchez i Emmanuel Macron. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, ha assegurat que Aragonès “només assistirà a la benvinguda” i ho ha emmarcat en el protocol habitual d’una trobada entre “dos caps d’estat que no organitza la Generalitat”.

“El president de la Generalitat és el màxim representant institucional de la ciutadania de Catalunya i en aquesta condició serà al MNAC. El Govern no deixa cap espai a la representació i és a qui li correspon fer d’amfitrió”, ha argumentat Plaja, que ha afegit que Aragonès no cedirà aquest lloc a la delegada del govern espanyol.

El Govern, que admet que no va ser consultat abans de decidir que la cimera se celebrés a Barcelona, considera que “aquesta trobada a Catalunya pot ser una gran oportunitat per avançar en qüestions clau”, que afecten la governança o a la competitivitat de l’economia catalana, tal com recull la carta que va fer arribar Aragonès a Sánchez, però que ho ha estat resposta.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari