Sánchez sobre l’any electoral: “Convivència a Catalunya o confrontació territorial?”

El president del Govern central ha recordat que quan va arribar a la presidència va haver d'afrontar l'herència enverinada d'una crisi social, política i territorial de l'executiu de Mariano Rajoy

Pedro Sánchez amb la cúpula socialista a Sevilla (PSOE)
Pedro Sánchez amb la cúpula socialista a Sevilla (PSOE).

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha afirmat que la ciutadania haurà de respondre a la següent pregunta a les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig i en els comicis generals de desembre: “Convivència o confrontació territorial?”. Ha estat avui, dissabte 14 de gener, a Sevilla, ciutat amb un ajuntament tradicionalment socialista.

Sánchez ha recordat que quan va arribar a la presidència del Govern va haver d’afrontar l’herència enverinada d’una crisi social, política i territorial de l’executiu de Mariano Rajoy, “que ens va portar a un precipici, amb una declaració unilateral d’independència per part del Parlament de Catalunya” l’any 2017.

El líder del PSOE ha assegurat que va prendre “el timó” d’Espanya i que des de llavors no fa una altra cosa que “navegar entre tempestes”, amb la pandèmia i la guerra, enfront d’una oposició del PP que va tractar d’utilitzar aquestes crisis “per derrocar al Govern encara que amb això hagués enfonsat Espanya”. Malgrat tot, ha celebrat que el vaixell segueix vent en popa, que a Espanya es genera ocupació, es manté el creixement econòmic, s’avança en drets “i estem prevalent la convivència per sobre de la confrontació territorial”.

“Qui és el veritable patriota? Com es defensa de veritat a Espanya? Saltant-se la Constitució quan a un li plagui? La hi defensa votant en contra de polítiques que beneficien a la majoria, invocant una apocalipsi econòmica que mai arriba?”, ha qüestionat, denunciant les decisions del PP. “O la hi defensa pujant el salari mínim professional, revaloritzant les pensions, complint amb la Constitució i defensant la convivència en comptes de la confrontació territorial?”, ha indicat, traient pit per la gestió econòmica, social i territorial del seu executiu.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari