¿Per què Laporta només va tallar el contracte de Matheus el 2021?

Joan Laporta

El desenllaç del cas Matheus Fernandes, jugador promesa del Barça que va ser acomiadat de manera fulminant per Laporta l’estiu del 2021, revela fins a quin punt la guerra d’interessos a la rebotiga del futbol és capaç de generar conflictes i situacions delirants.

Com a resultat de fer fora un jugador amb contracte en vigor, el Barça de Laporta ha estat condemnat a pagar íntegra la fitxa que el jugador tenia per contracte; en total, 8,5 milions (7,7 milions d’euros i 810.000 més pel que fa al que es considera un acomiadament improcedent).

Era evident que el cop de porta portaria aquestes conseqüències, ja que l’incompliment difícilment podria ser excusat davant un jutge per cap causa objectiva, pel fet de no haver intervingut, per part del jugador, motius d’indisciplina ni mal comportament, més enllà que no jugués gaire al primer equip.

Les circumstàncies s’han aclarit quan s’ha sabut que va ser un fitxatge recomanat en el seu dia per un agent brasiler contractat pel Barça, André Cury, al llarg d’un període concret dins del mandat de Josep Maria Bartomeu.

Quan Laporta va arribar a la presidència, a més de no voler saber-ne res ni dels seus possibles contactes o consells, va decidir tallar de soca-rel tota relació, inclosa la continuïtat d’un futbolista recomanat poc abans per Cury i comprat al Palmeiras per 7 milions.

En realitat, la decisió va ser un cop de (mal) caràcter del president, segons tots els indicis, provocat per les males relacions personals (o potser professionals) entre tots dos per assumptes i comptes pendents del passat, i pel dolor de les cicatrius provocades.

Una compulsió que, afegida a la no menys inquietant habilitat dels serveis jurídics de Pere Lluís Mellado, ha donat com a resultat un altre pal a les finances del club.

El més intel·ligent, pràctic i recomanable hauria estat, si el futbolista no donava el perfil per continuar creixent, buscar-li una cessió o un traspàs, com es fa amb les desenes de futbolistes que, d’una manera o altra, arriben cada any a estar sota el control del Barça i mai arriben a debutar amb la samarreta del primer equip, ni tan sols a entrenar-s’hi.

El migcampista brasiler va ser l’únic futbolista en nòmina del Barça que va ser acomiadat durant l’estiu del 2021, extrem que confirma la singularitat d’una decisió que, de moment, ha tingut conseqüències nefastes per a l’entitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.