Un sondeig de la UAB situa els partidaris de la independència per sota del 40%

El suport a la secessió, en el punt més baix des de l’inici del procés

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras (Esquerra Republicana de Catalunya)
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras (Esquerra Republicana de Catalunya).

Un sondeig d’opinió de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) situa el suport a la independència de Catalunya en un 39%, el seu punt més baix des de l’inici del 2012, mentre que rebutjarien la secessió en un referèndum un 53,2% dels consultats, un altre valor rècord en aquest període, segons recull El Periódico.

El sondeig es va elaborar a partir de 1.200 entrevistes entre l’octubre i el novembre, per la qual cosa no reflecteix l’efecte que hagin pogut tenir la substitució del delicte de sedició pel de desordres públics agreujats, ni la rebaixa del càstig pel delicte de malversació de fons públics, introduïts en la reforma penal promoguda pel PSOE i Unidas Podemos d’acord amb ERC.

Pel que fa al suport que tenen els partits catalans en unes eleccions, ERC s’imposaria al PSC (18,3% a 16,6%) en els comicis al Parlament de Catalunya, però els socialistes obtindrien més vots que els republicans a Catalunya en unes eleccions generals (23,1% a 10,1%). Quant a les eleccions municipals, el PSC també és el partit amb més suports, segons aquesta enquesta, amb un 16,6%, per davant d’ERC (14,8%) i molt per davant de Junts (8,8%).

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari