La Fiscalia sospesa canviar la sedició del procés pel delicte de desordres públics agreujats

Prepara l'escrit al Suprem per revisar la condemna per l'1-O després de la derogació de la sedició

Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

La Fiscalia del Tribunal Suprem (TS) sospesa demanar que es canviï el delicte de sedició pel qual van ser condemnats nou dels líders del procés pel de desordres públics agreujats, en virtut de la reforma del Codi Penal que ha entrat en vigor aquesta setmana.

Fonts fiscals han confirmat a Europa Press que el Ministeri Públic estudia sol·licitar aquest canvi a l’escrit que ha de lliurar els pròxims dies al tribunal que va jutjar la causa del procés i que va dictar la sentència per la qual es va condemnar l’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras i a 11 líders independentistes més.

Ahir dijous, amb l’entrada en vigor del nou text legal que deroga el delicte de sedició i modifica el de malversació, el mateix Suprem va donar un termini de vuit dies a les acusacions i a les defenses perquè es pronunciïn sobre l’efecte que pot tenir sobre les condemnes dictades l’octubre del 2019 la nova reforma del Codi Penal.

Les defenses i les acusacions han començat a redactar els seus escrits després de conèixer les conclusions a què ha arribat el magistrat instructor del procés, Pablo Llarena, que ahir dijous va dictar una interlocutòria en què es pronuncia sobre el cas dels processats fugits.

Llarena ha eliminat el delicte de sedició del processament contra l’expresident Carles Puigdemont, però ha mantingut el de malversació i ha inclòs el de desobediència. Després d’estudiar la reforma, l’instructor ha descartat canviar el delicte de sedició pel de desordres públics agreujats perquè, segons ell, les conductes no podrien sancionar-se amb un delicte que no estava en vigor quan es van cometre els fets.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari