Illa descarta un acord amb ERC en les pròximes hores si no s’accepten les seves condicions

El dirigent socialista i el president Aragonès es reuneixen aquest divendres per buscar una sortida a la negociació pressupostària

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, descarta un acord amb ERC en les pròximes hores si no s’accepten les seves condicions. Illa, en declaracions al Cafè d’idees de RTVE ha afirmat que “em té molt estranyat que es parli d’un acord avui”.

Tot i això, Illa es reuneix aquest divendres amb el president de l’executiu català, el republicà Pere Aragonès, per continuar negociant els pressupostos de la Generalitat per aquest 2023, i ha explicat que ahir es va intercanviar missatges amb el president Aragonès i que van quedar per parlar avui.

En aquest sentit, el dirigent socialista emplaça el president Aragonès a buscar altres suports al Parlament pels pressupostos si no li sembla correcta la posició del PSC. De fet, Salvador Illa demana vincular els projectes que proposen als pressupostos per poder-los tirar endavant.

Per a Illa, que els comptes contemplin els projectes de l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat, el quart cinturó de Terrassa a Sabadell i el Hard Rock “és una proposta de mínims, que la concebem com un tot”.

Per altra banda, Salvador Illa defensa que cimeres com la hispano-francesa que es farà a Barcelona el pròxim 19 de gener estan molt acotades protocol·làriament. Illa ha parlat de la presència del president Aragonès a la cimera i ha dit que “el paper que correspon al president és rellevant, però es el paper que li correspon”.

Sobre el debat del punt en el qual es troba el procés independentista, Illa ha dit que “estem en una etapa diferent”, i ha assegurat que el PSC participarà en el procés anunciat per ERC per discutir entre catalans sobre el referèndum. El líder socialista ha recordat que “el PSC reclama que ERC reuneixi la taula de partits”.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari