El govern espanyol demana al jutge Llarena que no es fiqui en política

Montero rebutja que la reforma del Codi Penal impliqui la "despenalització del procés"

El jutge Pablo Llarena a un acte públic
El jutge Pablo Llarena a un acte públic.

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha demanat avui al magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que no entri en la legitimitat de la política per legislar, després de la interlocutòria que va emetre ahir en criticar la supressió del delicte de sedició al Codi Penal i va assenyalar que la reforma realitzada pel govern espanyol està propera a la despenalització del procés.

Montero ha comparegut davant la premsa i en ser preguntada per la interlocutòria emesa ahir pel magistrat del Tribunal Suprem, la ministra ha afirmat que no entraria en els continguts: “Nosaltres no entrem en els pronunciaments judicials i de la mateixa manera sempre demanem que tampoc s’entri en la legitimitat que té la política per al desenvolupament de la seva legislació”.

La ministra ha defensat que és “coherent” fer aquest plantejament perquè Espanya és un estat de dret on la justícia ha d’administrar justícia i els polítics han de legislar “conforme a la seva escala de valors” que, ha afegit, en aquest cas és l’impuls a la convivència que creuen que ha de marcar el camí els anys vinents.

A més, i segons la interlocutòria de Llarena, que manté l’acusació del delicte de malversació contra Carles Puigdemont, ha acusat el PP i el seu president, Alberto Núñez Feijóo, de mentir per dir que l’expresident català tornaria a Espanya amb catifa vermella i passejant-se amb impunitat. En aquest sentit, Montero ha assenyalat que “justament la interlocutòria” de Llarena “posa de manifest el contrari” perquè el que fa, diu la ministra, “és reclamar a Puigdemont perquè respongui davant la Justícia”.

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari