El Suprem inicia la revisió de la sentència del procés

L'alt tribunal dona vuit dies a les parts per posicionar-se sobre els efectes de la reforma penal

Judici del procés al Tribunal Suprem
Judici del procés al Tribunal Suprem

La Sala Penal del Tribunal Suprem, presidida pel magistrat Manuel Marchena, ha posat en marxa el procediment per revisar la sentència de l’1-O ara que ha entrat en vigor la reforma del Codi Penal, i ha donat un termini de vuit dies a les acusacions i a les defenses dels condemnats perquè es pronunciïn sobre els efectes que consideren que la reforma penal hauria de tenir en les sentències pel procés.

Els expresos d’ERC ja han anunciat que demanaran l’absolució d’acord amb la nova llei, mentre que els de Junts prefereixen esperar que l’alt tribunal es pronunciï. Pel que fa a l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i a l’exlíder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, esperaran a la resolució del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

La Fiscalia està estudiant la seva postura, i tant les parts com els magistrats de la sala tindran en compte la interlocutòria del jutge Pablo Llarena, que ha retirat l’acusació per sedició contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i ha descartat atribuir-li la presumpta comissió del delicte de desordres públics agreujats.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari