Pacte Govern-Junts pel destí de 280 milions d’euros

Vilalta, això sí, assegura que les converses amb el PSC estan més avançades

Aragonès i Borràs

El govern de la Generalitat ha tancat amb Junts aquest dimarts un acord per destinar 280 milions d’euros a diverses mesures, mentre continua negociant amb aquest partit i amb el PSC per aconseguir l’aprovació dels pressupostos del 2023.

Segons revela El Periódico, aquest paquet de mesures inclou 102 milions per a crear 2.000 noves places de serveis socials per a persones dependents, acordats el 22 de desembre, 40 milions per renovar equipaments mèdics i 55 milions més per ajudar les empreses catalanes amb ajudes per a la transformació energètica.

Aquests imports, segons la mateixa informació, se sumen als 83 milions compromesos pel govern de Pere Aragonès en un acord previ amb Junts per al foment de la llengua catalana, la llengua aranesa i la llengua de signes catalana, 53 milions dels quals els rebrà la Secretaria de Política Lingüística.

Les xifres han transcendit durant la negociació dels comptes d’enguany, en la qual el govern de la Generalitat està “més a prop” de tancar un acord amb el PSC, segons ha assegurat la diputada i portaveu d’ERC, Marta Vilalta.

Vilalta, en una entrevista concedida a RTVE, ha assegurat que “estem a tocar d’un acord” i que ara debaten més “qüestions extrapressupostàries”.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari