ERC considera “incoherent” que els condemnats de Junts demanin la revisió de sentència

Vilalta recorda que el partit postconvergent "no ha donat suport" a la derogació de la sedició

    La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta

    La portaveu i secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha considerat “una mica incoherent” que els condemnats de Junts en el judici del procés demanin una revisió de sentència un cop entri en vigor -aquest dijous- la reforma del Codi Penal que deroga el delicte de sedició. En una entrevista al programa Cafè d’idees de La 2, Vilalta ha recordat que el partit postconvergent no va donar suport a la reforma penal, però tot i això s’ha alegrat que puguin beneficiar-se d’una situació millor.

    “Crec que és una mica incoherent”, ha assenyalat la portaveu republicana, “Junts havia demanat sempre la derogació de la sedició i quan s’ha aconseguit no li ha donat suport, per això considerem que és incoherent”, ha argumentat. No obstant això, ha celebrat que “aquelles persones afectades per una repressió que no hauria d’haver-se produït puguin ara veure’s beneficiades d’una situació millor i, per tant, deixar sense efecte o minimitzar els efectes d’aquesta repressió”.

    La republicana ha defensat que la taula de diàleg ha donat “avenços” com els indults i la reforma del Codi Penal, però ha assenyalat que el “conflicte no s’ha resolt”, ja que el “fons de la qüestió”, és a dir, “la sobirania de Catalunya i aquesta capacitat de decidir, encara no s’han resolt”.

    (Visited 133 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari