Site icon El Triangle

Els Jordis i els condemnats de Junts no demanaran, per ara, revisar la sentència de l’1-O

Dirigents del procés presos

Dirigents del procés presos

Els polítics independentistes condemnats pel Tribunal Suprem en el judici del procés han començat a preparar els escrits per demanar l’absolució un cop entri en vigor -aquest dijous- la reforma del Codi Penal. Però no tots els expresos se sumaran a aquesta estratègia: l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, l’exlíder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i els exconsellers de Junts Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn no demanaran a l’alt tribunal la revisió de sentència.

Pel que fa als Jordis, condemnats a nou anys de presó i inhabilitació per sedició, esperaran a la resolució del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), ja que no volen fer cap moviment que pugui perjudicar o debilitar la demanda interposada davant d’aquest tribunal. No obstant això, Sànchez no ha descartat demanar la revisió de la sentència un cop el Suprem comuniqui com afecta la reforma del Codi Penal a les condemnes.

Turull, Rull i Forn també esperaran a decidir si sol·liciten la revisió fins que l’alt tribunal es pronunciï sobre com queden les sentències, mentre que els condemnats d’ERC -el líder del partit, Oriol Junqueras, els exconsellers Raül Romeva i Dolors Bassa i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell– ja han confirmat que demanaran la revisió i l’absolució, almenys pel que fa al delicte de sedició, derogat del Codi Penal.

Gonzalo Boye, advocat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio que el seu client no participarà en l’estratègia dels condemnats pel judici del procés per aconseguir una sentència absolutòria. Com ha assenyalat, “la defensa dels exiliats passa per una altra via” i la reforma del Codi Penal “no té solidesa” en el cas de Puigdemont, ja que no ha estat jutjat ni condemnat pel referèndum de l’1-O i està processat en rebel·lia.

Exit mobile version