Quina figura del procés suggereix als independentistes que agafin vacances per protestar contra Pedro Sánchez?

Matamala i Puigdemont

Jami Matamala, senador de Junts i amic de l’expresident Carles Puigdemont, ha fet una crida a Twitter perquè “qui estigui lliure i qui pugui fer festa” participi en la protesta convocada per l’ANC, Òmnium Cultural i altres entitats i partits independentistes contra la cimera franco-espanyola de Barcelona del pròxim 19 de gener.

Per a l’ocasió, Matamala proposa als seus correligionaris “demostrar a Sánchez/Macron i al Món que l’independentisme és viu”. “És una bona causa per demanar mig dia de festa o de vacances“, ha afirmat.

Sembla que la cimera on es trobaran el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la República Francesa, Emmanuel Macron, ha posat d’acord les sigles independentistes, darrerament barallades, ja que preveuen mobilitzar-se tant Òmnium com ERC, que s’havien distanciat d’anteriors convocatòries particularment aspres contra els partits i el govern que presideix Pere Aragonès.

L’expresident Quim Torra, que també ha cridat a la protesta amb un comunicat, no s’ha estat de llançar retrets al govern d’Aragonès i a ERC, però, i ha destacat que el dia 19 “cal una mobilització massiva que ens retorni a la dinàmica d’activació que va permetre arribar més lluny que mai”. Amb unes altres paraules respecte a la seva etapa presidencial, així doncs, Torra torna a invocar el momentum.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.