El Tribunal de Comptes rebutja arxivar la causa dels alts càrrecs de la Generalitat

La interlocutòria es basa en la regla general de compatibilitat entre les jurisdiccions penal i comptable

El Tribunal de Comptes
El Tribunal de Comptes

El Tribunal de Comptes ha rebutjat arxivar la causa que afecta una trentena d’alts càrrecs de la Generalitat investigats per l’organització i promoció exterior de l’1-O, entre els quals hi ha els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, i l’exvicepresident Oriol Junqueras.

La resolució, coneguda aquest dimarts, respon a les defenses que regeix la regla general de compatibilitat entre les jurisdiccions penal i comptable, que considera avalada per la jurisprudència el Tribunal Suprem, mentre no s’hagi celebrat un judici, com és el cas.

Així mateix, la consellera del Tribunal de Comptes Elena Hernáez ha descartat reclamar a la titular del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona que s’inhibeixi perquè l’òrgan fiscalitzador dels comptes públics es quedi en solitari la causa, i ha recordat que la jurisdicció penal és “sempre preferent” i que una eventual sentència hauria d’evitar duplicitat de pagaments.

En aquesta causa de presumpta malversació, la Fiscalia reclama 3,4 milions d’euros i Societat Civil Catalana, més de 5 milions, a la trentena d’alts càrrecs.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari